De scholing” Het samenstellen van een staf aan de hand van talenten’ levert trainers met een KNVB diploma 2 licentie punten op. Deze scholing is geschikt voor een ieder die met een team werkt. Het klinkt vaak logisch dat een 1ste elftal van een voetbal of hockeyclub een hele begeleidingsstaf om het elftal heeft lopen. Hoe komt dit tot stand en hoe leuk en handig zou het zijn als je dit ook voor elkaar krijgt bij elk jeugd elftal.

Tijdens deze scholing krijg je zicht op wat de verschillende talenten zijn en welke talenten er nodig zijn om een elftal optimaal te kunnen laten functioneren. Ook krijg je handvatten om ervoor te zorgen dat je bij het elftal van je eigen kind, waar een goedwillende ouder trainer is toch een staf ( groep mensen) te verzamelen waarmee je zaken voor elkaar krijgt.  bv elke week een stukje op de site, kleding sponsor, toch naar dat leuke toernooi met een overnachting etc etc.

Je krijgt als deelnemer ook inzicht in wat nou jouw talenten zijn en wat de valkuilen van jouw eigen talenten zijn. Altijd handig om te weten.