Raymond Bronkhorst

 

 

 

 

Al meer dan 10 jaar ben ik docent lichamelijke opvoeding op een middelbare school in Amsterdam-West. Daarnaast ben ik ruim 5 jaar voetbalcoach van een eerste elftal, op derde divisie niveau. In beide takken van sport begeleid ik stagiaires. Door deze begeleiding en mijn achtergrond als talentencoach, ben ik samen met Tom Gesgarz gaan nadenken hoe wij meer coaches en docenten kunnen bereiken om deze te helpen bij hun ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in het bedrijf TR coaching waarin Tom en ik onze krachten bundelen om talent gericht handelen te vertalen naar de praktijk.

Ik leer nog elke dag en blijf mij continu ontwikkelen. Wat mij hier enorm bij helpt, is het heel duidelijk voor ogen hebben wat mijn talenten zijn en hoe ik deze kan inzetten.
Uitblinker als ik dat wil, is bijvoorbeeld een van mijn talenten. Binnen mijn school ben ik mij dan ook gaan richten op werkzaamheden die beter aansluiten op dit talent. Ik coördineer bijvoorbeeld nu het talent ontwikkel programma waarbij de leerling op zoek gaat naar zijn talent. Bij de voetbalclub waar ik nu werkzaam ben is het doel om te promoveren. Dit sluit naadloos aan op mijn talent grenzenverlegger. Een club die deze ambitie niet heeft, zou juist ten koste gaan van dit talent.

Ik vind het belangrijk om talent in de juiste context te blijven plaatsen.

Tom Gesgarz

Ik ben Tom Gesgarz ‘sterktearchitect’. Of in andere woorden dit is één talent van de vele talenten waar ik energie van krijg en ook steeds beter in word. Als sterktearchitect vind ik gemakkelijk bij iemand iets waar hij of zij energie van krijgt, al echt goed in is of zich heel graag in wilt verbeteren. Ik kan er dan ook echt van genieten om dingen samen te doen en te kijken hoe ik het talent van verschillende mensen aan elkaar kan koppelen (het talent van bruggenbouwer). Het gezamenlijke resultaat dat wij boeken staat voor mij nog net iets boven het individuele resultaat.

Zomaar een alinea waarin ik mijn talent beschrijf en hoe ik deze toepas in mijn coaching. Als teammanager in het middelbaar beroepsonderwijs ben ik veel bezig met coaching probeer ik ook op deze manier te werken. Veel vanuit de wens van mijn medewerkers en met elkaar de verantwoordelijkheid te houden op alles wat afgevinkt moet worden. Werken vanuit een positieve energiebalans brengt op langere termijn vrolijke medewerkers en betere resultaten. Het kennen van je eigen talent en het herkennen van talent bij andere zullen hier zeker een bijdrage in leveren.

Als relatief jonge teammanager in het onderwijs heb ik veel cursussen en workshops over coaching voorbij zien komen. Ook als fanatieke voetbaltrainer heb ik er al veel gevolgd. Dit deed mij beseffen dat de manier van werken en de visie op coaching die Raymond en ik willen aanbieden van grote toegevoegde waarde kan zijn voor een ieder die een rol heeft op het vlak van coaching.